
Bumbu je prémiová značka rumu s bohatou históriou siahajúcou až do 16. a 17. storočia. Pôvodná receptúra, ktorá sa zachovala dodnes, bola vytvorená na Karibiku a názov "Bumbu" v miestnom jazyku údajne znamená "jemný".
Proces výroby
Výroba Bumbu rumu je založená na tradičných metódach a kvalitných ingredienciách. Rumoví majstri starostlivo vyberajú najlepšiu cukrovú trstinu z ôsmich krajín Karibiku a Latinskej Ameriky, vrátane Barbadosu, Belize, Brazílie, Kostariky, Dominikánskej republiky, Salvádoru, Guyany a Hondurasu. Tento výber zabezpečuje jedinečnú a vyváženú chuť.
Proces destilácie prebieha v historickej destilérke West Indies na Barbadose, založenej v roku 1893. Rum zreje v dubových sudoch po bourbone až 15 rokov, čo mu dodáva charakteristickú hĺbku a komplexnosť. Bumbu sa pýši tým, že nepoužíva žiadne umelé prísady ani konzervačné látky.
Súčasnosť
V súčasnosti Bumbu ponúka niekoľko variácií svojho rumu, vrátane Bumbu Original, Bumbu XO a Bumbu Crème. Každý z nich má svoj jedinečný chuťový profil, ale všetky si zachovávajú vysokú kvalitu a autentickosť značky.
Kvalita Bumbu rumu bola ocenená aj na medzinárodnej úrovni. V roku 2017 získal zlatú medailu na prestížnej súťaži Los Angeles Spirits Competition.
Zaujímavosť
Zaujímavosťou je, že Bumbu je známy nielen pre svoju chuť, ale aj pre dizajn fľaše. Ikonická fľaša s embosovaným krížom v tvare "X" na prednej strane symbolizuje karibskú tradíciu a je vyrobená z ťažkého, ručne fúkaného skla, čo z nej robí obľúbený zberateľský kúsok.